Friday, February 21, 2014

FRAME OF THE YESTERYEAR PART 11

".....swimming in the cloud of memories.."  Light Writing by Liyana Fizi 


22 Disember 2011

sujud pagi subuh yang terasa luar biasa lainnya

" nak breakfast apa hari ni" mak
" ta boleh telan , tersekat "

aura membunuh

dilimpah spagetti bolognese cheddar cheese mampu tewas dgn aura pagi ni

destinasi . Taiping

on road

automatik gaya bahasa imbas kembali bertapa

******

" cikgu jangan simbah dia dengan air"
 sir rahim warden




bila part demam, jatuh sakit, memang bertambah sakit kalau kena kat sekolah
belum masuk part jalan mengheret kaki mcm jelly pergi pejabat pengurusan
belum masuk part kena tunggu coaster
belum masuk part tunggu panjang berjela dekat klinik
belum part meraih MC
belum part tunggu ubat
belum part tunggu coaster balik
belum part mengharung bilik sakit yang kadang2 ta macam "bilik sakit"
belum part gagah diri pergi kelas

 dan macam2.....


susulan aku tdo kenyang ubat kat kelas tu hampir kena simbah dengan air.
terima kasih kepada yang bersuara ;)


.............

"kau ingat dia lagi"?
:)
 "biarkan, dia cari bahagia yang lebih bahagia "


*********

" dah sampai"

eh cepatnya

" jum, masuk dewan dengan mak"

"Ya Allah, Engkau Maha Mengetahui dan mengatur hari-hari selepas ini"

nampak Madame Pun

jumpa

"Izzaty"

"Teacher"

and the rest is
history.........

*********

" Pengawas balik awai"
" Mawas"

:P

"sebut elok2" mak

hahaha

******

Officially Blok G dibuka.

"amboi, toilet kalah RNR"

"dorm mana"?

"F2-4"

tapi dorm tu dah lama ta bukak, berkunci

"sementara duduk F1-4"

"dorm tu, jaga2"

" ingat , kisah spirit coins tu "

" jangan tido bawah. atas lantai, laluan tu "

"woi, nak jadi penglipur lara aku sumbat stokin karang dalam mulut"

hahahaha

" Penolong Ketua BADAR dorm tu jugak"

Syukur

******

1 Januari 2012

Spread the duties.

 "jaga asrama, jaga parking, jaga pendaftaran, jadi runner, bla bla bla"

kurus nanti, ramai yang tak kenal

" jangan nak berangan"

bila dibuka mata sebesar yang mampu

dah masuk Form 4 dah....

SERATAS tgh zaman kejatuhan

masuk principle baru

"Teacher , nama siapa"

"Puan Hajah Noriza"

ouh .

"wanita lagi"

"just wait and see" Teacher

"either  (or) , neither (nor)"

menung

" nah, tolong saya kira duit yuran ni"

ouh , okay.


*********


decide ambik..

muktamad.

" Bios Logos"

"4 Suria, 4 Musytari"

choose then..

dan topik trending

" kita tambah ahli keluarga tahun ni "

"bila2"

" bulan Februari barangkali"

 *********


bila ditanya mengenai harapan, ramai yang mengharapkan
bila ditanya mengenai keputusan, ramai yang memutuskan
bila ditanya mengenai masalah, ramai yang menyalahkan
dan bila ditanya mengenai apa yang sebenarnya, jawapan terbaik adalah mendiamkan
 ( bagi sesetengah keadaan yang perlu )


P/S : luka yang jatuh, buat hati lebih konkrit kerana "disimen"



 












2 comments:

  1. Baca blog hang always reminds me about past and it makes my tears fall .. PERGH AYAT GUA HAHAA

    ReplyDelete