Wednesday, January 22, 2014

FRAME OF THE YESTERYEAR PART 9

Mulut penuh menggumam Nesvita Honey. Resepi baru hasil ajaran akak atas katil. Malas nak angkat kaki sebenanrnya pergi terjah watercooler kat nun bawah. Ngangga je lah mulut . Sambil tu, ligat otak pikir. Hujung minggu kalau duit dah surut plus mak ayah tak datang nak outing, dok menyadai kat dorm yang terbaik berbanding buat homework yang boleh postpone konon nak buat waktu malam.  Mp3 tarik. Earphone sumbat.

" Bosan"



"Pernah rasa kehilangan tak" kakak dorm
"urm, banyak kali, kali, kali"

flashback2

*********

" Mak, orang dah simpan RM30, ingat nak kumpul 10 setiap bulan"
"dah tu" mak
"lesap"

list2

"Kinder Bueno yang kempunan akhirnya memang kempunan, langsung hilang dari mata"

memang banyak fulus terbang pergi ke tangan yang panjang macam panjang Jambatan Pulau Pinang, rasa lagik panjang. 

"Detergent jangan cakap"
"air baldi dah tadah"
" baldi"
" sabun"

" bebaju bagai"

"haish"

"konsep kehilangan diguna pakai sebab kita tak dapat dah manfaat benda tu"

"pencuri2, bertaubatlah"



ada juga , kehilangan individu(s) yang pernah wujud di sekeliling kita

Science Lab

"aku ada plan nak baling bunser burner kat ......"
*gelak2

tiba-tiba "eksperimen" didatangi seseorang kat pintu

bertanya hal ehwal pelajar.

aku datang dekat.

bergurau.

disekehnya dan gelak2.
tanda bergurau.

senyum malu.
 dan hairan.


alih2, 2 minggu lepas tu, annoucement pagi tu membawa hujan di hati semua penghuni
" cikgu kamaruddin pergi menghadap ilahi"

berdesup ingatan pada kejadian hari itu.
sekehan terakhir

Budak2 lelaki mmg kaki mengusik arwah. Budak perempuan manja kalah anak perempuan arwah. Pagi-pagi dengar annoucement arwah panggil dorm aspura yang stok2 boleh survive sekoq dua tikus.

sedar2, laju ja pipi dah basah.

Al - Fatihah


********

"berapa mingu lagi nak exam"
" sipi2 lagi mcm round kon aiskrim"

"trial punya result pun bagi harapan suam2 kuku"

"hahaha"
( gelak cover nervous )

 *******

"wei, jum tgk tayangan"
"cerita apa, kacau, baru nak bt exercise"
 " lagenda budak setan"
tutup buku

"JOM"

*****

"cis, ni ta suka ni, dah ta tau ta reti kawal perasaan jgn tgk"
":P, blah, ko pun sama jer"

lalalalalala

dan kesudahan 
memang ramai kat apuri malam tu yang layan lagu  ini

  ini

 dan juga ini

realiti mmg bnyak kali kena dah, masuk wayang kita rasa a part of storyline, tapi dah keluar dari tempat wayang tu, balik realiti hidup la yer

kalau dalam wayang dapat berjimba dengan hewan2 madagascar, dan keluar nak dengar badak air bercakap pun payah 


mengarut


lalalalala


********

"ada sesuatu yang aku nak capai sangat untuk pmr ni"
"apa"?

" nak merasa anugerah lepas dari tangan sultan mcm time f1"

:)

*********

" bdk hoki dah nak balik"
"depa menang"

:D

"band pun sapu licin"
"conductor award pun dapat "

Alhamdulillah 


nikmat kurnia rezeki , frasa sinonim .
 yang datang daripadaNYA



 p/s : Hari esok tidak menjamin kita masih bernafas :)
  














No comments:

Post a Comment