Friday, January 17, 2014

FRAME OF THE YESTERYEAR PART 5


bila berjalan lewati masa
banyak peluang menjadi saksi
pemerhati
dan diperhati
seperti mana, hidup seakan surat
kita menerima dan diterima

*******

" nah surat "
belek2 
" ouh, okay "

 *******
sebelum tu....

Kem Multimedia Media University. 

Ta sangka boleh buat mcm tu. Taubat ta nak buat dah. Orang gila pun taknak buat dah.

" hoi , model perempuan"
" rasa mcm ta tahu malu pulak "
"gila"

" sapa yang lelaki"?
" rasanya yang tu, "
"sapa"?

"ouh"

******

Study2. Belajar makin susah sikit. Yang dok ke hulu hilir usung board kayu. Muka blank, mana nak sebati jiwa nak buat lukisan teknik ni, Pandang keliling, sebelah, Aalyaa bawak lari pensil mcm marathon atas board, . Tekun. Board depan mata pandang sepi .

"Dah boleh agak dah ko ambik apa form 4 nanti "
"hahahaha, ap?"
"Biologi "
"pandai ko teka"
"cukup la aku boleh hadam sekelumit pun tak apa pasal binatang tu mkn tahi dia balek "
"sapa?
"rabbbitttt"
"rodent konon"
*gelak3 . 


 
 ********
 Timbunan surat.
Pelik. Rajin pulak membalas. Lalalalala.

( baru nak kenal monyet bergayut )


"wei, ada orang nak jumpa"
pandang luar 
"nampak dah "
"esh"

********

Apsal rasa susah pulak belajar kali ni. Tapi lupa sebab kelas fevret terbaek dari ladang ada. Tengok Time table kalau ada Bahasa Melayu mcm dapat masuk kilang Willy Wonka.
Lompat2. Haaaa

"Drama ap hari ni"?
"Mama"
"sapa berlakon?
"Azril jadi anak"
"durhaka tak"
"dah lupa"
hahahahaha

Tapi ending mantap gila. Tiang bendera ada kat tgn sambil mulut nyanyi Lagu Ibu.

"Rosak drama aku dgn idea kreatif ko tu"
"Cikgu suka, depa gelak ja"
"nanti gi depan mak hang, hang gelak bnyak2"
 ta marah , ta marah

*******


Hidup nak cuba benda baru. Term budak baru nak membesar.

"Badar buat Usrah hari ni"
" Wajib datang "



" Depa panggil hang "
dan Tarbiah 

 *********

Result Down. 
Hurm.

Mana silap ni.

"Mak dengan Ayah dapat rezeki tahun ni, dah lulus permohonan"
"Berapa hari "
" 1 bulan 2 minggu "
nanges...
"Kakak ada jaga"
"strive akhir tahun"
" we'll pray the best there " 
:'")

******

Pernah dengar ayat titik. noktah.

" kita jadi kawan sahaja"
.....................................................................................................................



Buta air kerana perigi . buta manusia kerana........




p/s : isi tempat kosong. :) Dengar lagu Come Back by Rosie and Me

No comments:

Post a Comment