Thursday, January 16, 2014

FRAME OF THE YESTERYEAR PART 4

December, 2009

" Result PAT dah sampai "
* Ah sudah

"posmen datang cepat...."

*********

January, 2010

"Assalamualaikum teacher Akma , sini ada semua nak daftar, ni mak saya :) "

Satu environment yang sangat jauh beza. Tiada Kak Izzati yang nak tolong ajar susun baju dalam loker . Dan sekarang form 5 bertukar. Dan, kami masih junior. Tersebar luas nama batch berupa Xenophobia. Bila ditanya maksud, "takut kepada orang luar". Pada masa ini, muncul satu aliran pemikiran.

" budak 1996 lahir tahun apa "?
" urm , tahun tikus, awat ?"
see..
"ah , mengarut "
"pernah tengok Tom and Jerry"?
"pernah"
" and we the Jerry "
=.=
" ditindas tetapi membalas"
kening double jerk

*********

Jangan cepat melatah kepada reader yang ada sipi2 tempias. Jauh maksud untuk menunding jari. Itu satu flashback, dan sejujurnya norma hidup untuk membangun. Dan sebab itu mengapa , wujudnya resam hidup untuk ajar makan garam. Dan pengalaman dialami untuk mengajar. Satu dedikasi, Terima kasih ... :)

********

Dan mari bermula dengan operasi merebut kerusi meja loker. katil.

" Form 2 semua dekat dorm hujung eah "
"huh"
"yang hujung ada empat, gi serbu ikut rumah"
"ok" 

" Mood nak duduk katil depan, meja depan "
Done.

 ***********

Pandang sekeliling. Muka baru. Ragam baru. Perangai baru. Akibat streaming. Maka berkenalan. Jeling2 lama panggil hoi pun maen sekeh2. 

"Form 2 ni bahaya sikit"
"apsal"
"baru nak kenal dunia, naek tocang sikit2"
" tak dak pun "
"baru awal tahun, tgk tgh bulan nanti "
"bertimbun kes"
"tak percaya, tgk lah nanti "

**********

Dan mak berpesan
 "behave, 14 dah "
"oraitt boss "

dan entahlah



*
*
*


nak hidup cara lari dari masalah, gi duduk dalam tanah, mungkin tak boleh, sebab cacing pun ada masalah, kena makan dengan ayam



p/s : Dengar lagu When You Grow Up by Priscilla Ahn, kalau ta suka tekan cross merah kat hujung tu. lalalalala




 


No comments:

Post a Comment